Star Hotels Destinations An awesome resort : Zandvoort

An awesome resort : ZandvoortAn awesome resort : Zandvoort: The town of Zandvoort dates all the way back to 1100. It was then known as Sandevoerde (“Sand” and “Voerde,” which means ford). The town was controlled by the Lords of Brederode until 1722. Throughout much of Zandvoort’s history, fishing was a prominent part of the local economy. In the 19th century, the village began transforming into a seaside resort similar to the ones found in the UK at the time. The first resort was officially inaugurated in 1828. After the inauguration, tourists began flocking to Zandvoort. Elisabeth of Bavaria was a famous visitor who spent time in Zandvoort in 1884 and 1885.

Zuid-Kennemerland is one of Holland’s most beautiful national parks. The nature reserve is located just north of Zandvoort and the protected area covers 38km2 full of sand dunes, forests and wetlands. With over 100 different animal species, it’s an excellent place to spot birds and if you’re lucky you might even see wild deer, hedgehogs or red foxes. A visitor’s centre called Kennemerduinen is located at the main entrance to the National Park, which is a side street of Zeeweg (N200), just north of the Kennemerduinen bus stop. You can also get here by taking bus No.81 from the railway station in Zandvoort or by taking the six-minute train ride to Overveen. Then walk about 15 minutes west from there along Zeeweg. See a few extra details on zandvoortaanzee.online.

Zandvoort is known for its beautiful beach and for Circuit Park Zandvoort. But Zandvoort aan Zee offers more than just sun, beach and sea. Zandvoort used to be a small village that lived from the fishing and some agriculture. Zandvoort’s centre is still worth a visit. You can still wander through the little picturesque bended streets. It is possible to go shopping and to go out in one of the 55 restaurants for example. Watching sunset from one of the beach pavilions along the coast is, of course, something extremely worth doing. The many beach pavilions, nice shops in the centre, cosy restaurants, a vibrant nightlife, Circuit Park Zantvoort and National Park Zuid-Kennemerland are just some examples of the wide range of possibilities Zandvoort has to offer you.

For our dutch visitors:

Het Circuit van Zandvoort is gelegen ten Noorden van het dorp, direct aan de uitgestrekte boulevard. Nieuw op het circuit zijn de kombocht en tal van uitbreidingen ivm de komst van De Formule 1 Grand Prix. De GP heeft eerder op het circuit van Zandvoort plaatsgevonden en dat was in het jaar 1952 en 1985, dit weliswaar met enige tussenpozen. Wanneer jij je voor een dag coureur wil voelen, kun jij als stoere man of vrouw in een van de snelle Ferrari”s stappen of wat dacht je van een Aston Martin Vantage en maak onvergetelijke rondes op het circuit van Zandvoort.

Het NH Hotel in Zandvoort is een van de meest populaire accommodaties in de regio, mede dankzij de perfecte ligging, ruime kamers en uitstekende service. Alle kamers van het NH Zandvoort Hotel zijn uitgerust met een minibar en koffie- en theefaciliteiten. Ze hebben ook een zithoek en een badkamer met zowel een bad als een douche. Het hotel bevindt zich op amper 15 minuten lopen van het treinstation van Zandvoort aan Zee. Met de auto bent u in 10 minuten bij de Kennemer Golf en Country Club. Lees meer details op deze website Zandvoort aan Zee online.

Hotel Zeespiegel in Zandvoort aan Zee ligt op 6 minuten lopen van het strand. Dit hotel ligt 26 km ten westen van Amsterdam en biedt kamers op slechts 700 meter van het strand in Zandvoort. Hotel Zeespiegel beschikt over een bar, een 24-uursreceptie en een tuin met een terras. Het hotel verhuurt tevens fietsen. De kamers van Hotel Zeespiegel zijn standaard voorzien van een flatscreen- satelliet-tv, een bureau en houten vloeren. Ze beschikken verder over een eigen badkamer met een douche. In de openbare ruimtes kunt u gratis gebruikmaken van WiFi.